• Internationale verzending
  • In prachtige kadoverpakking, klaar voor onder de boom
  • Gratis verzending vanaf €40,- in NL en BE
  • Klantbeoordelingen

Foto tips & tricks voor kids

21 juni 2021

Wil je ook zo graag een dierenfotograaf worden zoals Myrna? Lees hieronder de tips en truks voor een perfecte fotoshoot met je huisdier.

Wat heb je nodig:

– Leuke accessoires
– Een camera – Heb je geen echte camera? Maak je geen zorgen! Met je telefoon kan je ook prachtige foto’s maken.
– Een model – Je eigen huisdier of die van je vrienden of familie. Ken je geen echte puppy of kitten model? Onze Studio Pets knuffeldieren staan ook geel graag voor de camera. Ze luisteren geel goed en je kan ze aankleden met accessoires uit onze winkel.
– Een vriend of familielid om je te helpen
– Snoepjes en speelgoed voor je model

Stap 1: Maak je eigen studio

Welke achtergrond wil je gebruiken? Je kan de foto’s in je kamer maken of buiten. Een leuk idee is om een eigen achtergrond te maken met gekleurd papier, of gebruik een leuk gekleurd laken. Maak het zo kleurrijk en vrolijk zoals je wil.

Accessoires en rekwisieten

Je kan allerlei accessoires gebruiken om de foto interessanter en schattiger te maken. Denk aan een mooi koffertje, wat bloemen of je favoriete speelgoed. Heb je een leuke halsband of een truitje voor je huisdier? Dat staat natuurlijk superleuk op een foto.

Let op, niet alle huisdieren vinden het aankleden leuk. Luister heel goed naar wat ze met hun lichaamstaal tegen jou zeggen en zorg voraal dat ze ontspannen en gelukkig zijn, zo maak je ook de mooiste foto’s.

Het licht maakt het verschil

Maak foto’s in een goed verlichte kamer of buiten. Daglicht werkt het beste, maar als het buiten te donker is, kun je ook wat lampen bij je thuis gebruiken. Plaats de lichtbron voor jouw knuffel of huisdier voor het beste resultaat.

Camera

Je kunt elke camera gebruiken, zelfs je telefoon! Een smartphone camera maakt ook prachtige foto’s van hoge kwaliteit.  Je kan je foto’s dat ook direct bewerken en delen – dat is heel handiger. Helemaal als je de Studio Pets photo booth app gebruikt.

Een helpende hand

Vraag een vriend of familielid om je te helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen met accessoires ook wel props genoemd bij video en fotografie. En als je een echt dier fotografeert ipv een Studio Pets dierenknuffel, kunnen ze je helpen je huisdier op zijn plaats te houden, zodat je vrije handen hebt om de foto’s te maken.

Het supermodel

Maak je huisdiermodel klaar door bijvoorbeeld hun haar te borstelen. Zorg ervoor dat ze comfortabel en helemaal op hun gemak zijn. Sommige huisdieren zijn wat cameraschuw, maar als je geduld hebt en je huisdier veel liefde en lekkernijen geeft, zullen ze zich veilig en op hun gemak voelen.

Stap 2: Foto’s maken

Staat alles klaar? Dan kun je beginnen met fotograferen!

De gouden tip van Myrna is om de dieren vanaf ooghoogte te fotograferen. Op deze manier kijkt het huisdiermodel direct in de camera.

De aandacht trekken

Je kan een snoepje of een favoriete speeltje gebruiken om de aandacht van uw huisdier te trekken. Geef het niet meteen aan ze, leg het lekkers in je hand en laat het aan ze zien. Als je wil dat je huisdier in de camera kijkt, kan je het snoepje recht boven je camera houden.
Je kunt ook dierengeluiden en andere grappige geluiden maken of de naam van je huisdier roepen om hun aandacht te trekken. Hoe gekker en hoger het geluidje dat je maakt, hoe meer honden reageren. Als je een kat gaat fotograferen helpt het geluid van knisperend plastic heel goed.

Verander de props

Tijdens de fotoshoot kan je de accessoires en props wisselen en door elkaar halen. Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen en creatief te zijn!

Neem je tijd

Wees voorzichtig met je huisdier! Huisdieren houden er niet van om getrokken of geduwd te worden. Huisdieren hebben een eigen wil, dus ze zullen niet altijd luisteren naar wat je wil dat ze doen. Maar dat is juist het leuke aan het werken met levende modellen. Ze zullen je verrassen met hun soms gekke gewoontes! Neem de tijd om ze te fotograferen, het kan even duren voordat je een perfecte foto hebt. Je moet onthouden dat oefening kunst baart, dus maak zoveel foto’s als je wil!
En vooral… Geniet ervan!

Stap 3: Klaar!

Vergeet niet om je huisdier te belonen omdat het zo’n goed model is!

Bewerking

Je kunt je foto’s bewerken met onze Studio Pets Booth app. Het is een unieke en leuke app die je kan gebruiken om je afbeeldingen te decoreren met dezelfde props die wij bij Studio Pets gebruiken. Kies je favoriete stickers en lijsten, bewaar ze en deel ze met je vrienden! Lees hier meer over de Studio Pets app en download het snel.

Je prachtige foto’s houd je natuurlijk niet voor jezelf. Deel ze makkelijk met de Studio Pets app op Facebook of Instagram met al je vrienden!

Volg je Studio Pets al op Instagram of Facebook? Laat ons je beste foto’s zien door #studiopets op Instagram te gebruiken.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste gebeurtenissen in onze Studio. Tot snel!

Op de hoogte blijven van Studio Pets weetjes en producten?