• Internationale verzending
  • In prachtige kadoverpakking, klaar voor onder de boom
  • Gratis verzending vanaf €40,- in NL en BE
  • Klantbeoordelingen

“Dierenliefde kent geen grenzen” – Interview met Myrna Huijing

21 juni 2021

Wil jij ook alles weten over het ontstaan en de toekomst van Studio Pets? Lees dan hier het hele interview met Myrna Huijing, de oprichtster van Studio Pets.

Hoe is Studio Pets ontstaan?

Als fotograaf en artdirector werkte ik voor verschillende modemerken en tijdschriften. Daarnaast waren (mijn eigen huis-)dieren ook heel vaak het onderwerp of onderdeel van mijn fotografie. Dit resulteerde in een mooie verzameling foto’s waar ik wenskaarten van heb gemaakt. Niet te weten dat dit het full time begin was van Studio Pets.

Wat maakt je zo gepassioneerd over je merk Studio Pets?

Het is een combinatie van mijn liefde voor dieren, fotografie, design, ontwikkelen van producten… alles waar ik van hou. En het feit dat ik het bedrijf zelf heb opgestart, geeft het gevoel dat Studio Pets mijn kindje is dat ik wil zien opgroeien en wil beschermen.

Hoe ben je op de naam Studio Pets gekomen?

Alle huisdieren die ik fotografeerde kwamen naar mijn studio….. de naam Studio Pets is daarom alleszeggend. En het klinkt ook internationaal goed.

Hoe zie jij Studio Pets als wereldwijd merk?

Dierenliefde kent geen grenzen, in veel gevallen niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk:) Deze dierenliefde vertaal ik in mijn producten en knuffels. De emoties die dieren je geven, zijn voor iedereen herkenbaar en dat maakt de internationale groei een stuk makkelijker vergeleken andere onbekende merken. Zo zijn we al erg bekend in België, Spanje, Denemarken, Zweden, Canada, Argentinië, en Chile. We willen binnen een paar jaar wereldwijd bekend zijn met Studio Pets en onze dierenknuffels. Ik zeg altijd ‘met Studio Pets is de wereld onze speeltuin’.

Hoe moeilijk was het om je bedrijf van af de grond af op te bouwen tot waar je nu staat?

Het is niet moeilijk als je werk je passie is, maar je moet wel flexibel zijn, uithoudingvermogen hebben en tegenslagen om kunnen zetten in kansen. Zo hebben wij de tegenslagen van de coronapandemie omgezet in een kans om winkels te openen. Ook hebben we alles op eigen kracht gedaan. Alles wat we verdienen, stoppen we terug in de ontwikkeling van Studio Pets. Zo konden we met dat geld tijdens de coronapandemie onze eigen winkels openen en continuïteit creëren met het wegvallen van distributeurs.

Wat zijn de factoren voor uw succes?

Ik denk dat ik als een van de weinige echt de emotionele uitdrukkingen van huisdieren kan vertalen naar producten. Dat gezicht waar je hart van smelt, dat kan ik zowel op foto als in onze pluche collectie vastleggen. En mijn drive om altijd door te willen gaan en de collecties blijven ontwikkelen.

Wat is een les voor andere ondernemers?

Doe waar je van houdt en waar je passie voor hebt en je zult het meest succesvol zijn. Dit kunnen ook kleine dingen zijn en het hoeft niet altijd te betekenen dat dit ook geld gerelateerde successen zijn. Opstaan, naar je werk gaan, je gewaardeerd en nuttig voelen in elk soort werk.

Heeft u veel weerstand ondervonden voor uw merk en hoe promoot u een gezond leven voor huisdieren?

Wij werken alleen lieve huisdiereigenaren die het dierenwelzijn vooropstellen. We fotograferen uitsluitend huisdieren die het leuk vinden om in onze studio te zijn. Zodra we voelen dat ze moe zijn of ergens anders willen spelen, mogen ze dat, lekker ravotten in de studio. En er wordt veel geknuffeld voor en na de fotoshoot. Daarnaast wil ik ook echt meegeven dat je echt goed moet nadenken voordat je een schattig diertje in huis neemt. Het is natuurlijk een hele verantwoordelijkheid zo’n lieve harige viervoeter. Voor wie te weinig tijd heeft of met een allergie kampt, kan beter een van onze pluche knuffeldieren adopteren 😉

Heb je te maken gehad met tegenslagen?

We hebben de afgelopen 15 jaar behoorlijk wat tegenslagen gehad. Wij zijn een klein bedrijf en de grotere merken proberen je wel uit te schakelen wanneer je succesvol wordt. Ik zie het maar als een compliment. Daarnaast heeft Corona natuurlijk heel wat te weeg gebracht. Veel van onze klanten zijn failliet gegaan, we hebben nog steeds last van vertraagde leveringen en enorm gestegen kosten voor productie en verscheping.

Wat is jouw visie en doel voor Studio Pets?

We willen de grootste, mooiste en beste kwaliteit dierenknuffel collectie hebben die er wereldwijd verkrijgbaar is. Er gaat zoveel detail in deze ontwikkeling zitten. Van elke knuffel moet je hart een sprongetje maken net zoals een echte puppy en kitten dat doet. We willen de komende jaren Studio Pets 40 winkels openen. Hierbij denken we aan de in de belangrijkste grote steden in Europa, maar ook Japan en Amerika.

Op de hoogte blijven van Studio Pets weetjes en producten?